LOGGA IN
directions_runOm oss
Historia

Allt startade år 2011 med vår ursprungliga idé var att utveckla ett schemaläggningsprogram som kunde kördas helt i webbläsaren. Sagt och gjort, vi skapade ett schemaläggningsprogram som inte bara kunde köras helt i webbläsaren utan flera schemaläggare kunde samtidigt ändra i samma schema. När vi presenterade vår skapelse för en skola undrade de hur de kunde integrera sitt SMS-utskickningssystem med de grupper de redan hade skapat för schemat. Efter att ha funderat en stund insåg vi att det gick snabbare att skriva en egen SMS-funktion än att skriva en integration. Och så fortsatte det med funktion efter funktion tills vi inte hade ett schemaläggningsprogram längre utan en hel skolplattform.

För våra kunder innebar det att de kunde gå från upp till 15 olika system till ett system. Informationen fanns nu på bara ett ställe och behövde inte kopieras genom en export/import mellan system. Vi hade också fått en slogan på köpet; "Schoolity - allt i ett för skolor". Våra kunders behov av nya funktioner har gjort att systemet växt. Att på detta sätt lyhört lyssna på våra kunder har gynnat både våra kunder och i slutändan oss själva. Tillsammans med vårt öppna API finns det inget behov Schoolity inte kan möta. Idag är Schoolity ett företag med högt ställda ambitioner att leverera den bästa och mest kompletta skolplattformen och vi tycker att vi har kommit en bra bit på den vägen. Vi har skapat en produkt som vi själva skulle vilja arbeta med och som vi är stolta över.

Vår uppgift

Vår bestämda uppfattning är att det ska vara roligt att lära ut till våra barn, ungdomar och studenter. Lärare ska ha en lärplattform som hjälper dem med planering, undervisning och resultatrapportering. Plattformen ska spara tid i stället för att stjäla tid. Skolledning, schemaläggare och administratörer ska kunna utföra sitt arbete med stöd av funktioner inbyggda i systemet. Elever och närstående ska kunna få tydlig information från skolan och kunna följa den pedagogiska utvecklingen. Vår egen erfarenhet som lärare och schemaläggare sa oss att det saknades ett system som innehöll allt och samtidigt var snyggt, smidigt och enkelt att arbeta i. Vi började tidigt att utveckla Schoolity nära våra kunder och deras önskemål. Tillsammans med vår egen erfarenhet från skolvärlden är vi mycket stolta över det system vi utvecklat ihop med våra kunder.

Utbildning & erfarenhet

Vi som arbetar på Schoolity har en samlad utbildningsbakgrund med bland annat examen som lärare, civilingenjör, datavetare och ekonom från lärosäten som Idrottshögskolan, Kungliga tekniska högskolan, Uppsala universitet och Stockholms universitet. Vi har tidigare arbetslivserfarenhet från både skolvärlden och privata sektorn. Det vi har gemensamt är ett brinnande intresse för skola och informationsteknik. Ta gärna en titt på ett av våra sidoprojekt Lär med spel.

Våra framgångsfaktorer
  1. flareVi ska lyssna på våra kunder
  2. flareVi ska göra vardagen roligare och effektivare för elever, närstående, lärare och skolledning.
  3. flareVi ska agera, tanken räknas inte
  4. flareVi ska använda den senaste tekniken
  5. flareVi ska ha roligt och vara stolta över det arbete vi utför
Schoolity AB • Eriksbergsgatan 8b • 114 30 Stockholm • Sweden • info@schoolity.com